nordic trash collaboration

Nordic Trash Collaboration

Nordic Trash Collaboration er et skandinavisk teaterkollektiv stiftet i 2018 af scenograf Charlotte Calberg, video- og lydkunstner Tomas Björkdal og designer Johanna Törnkvist mht.
at skabe nordiske, tværæstetiske forestillinger og udstillinger med afsæt i aktuelle samfundsmæssige temaer.

LOST IN COMMUNICATION – COMMUNICATION LOST

Trailer af Nordic Trash Collaborations første projekt:

En perfomance/istallation om forbrug og kommunikation samt forbrug af kommunikation.

Iværksat af Nordic Trash Collaboration:

Johanna Törnqvist – Tekstil kunstner
Charlotte Calberg – Scenograf
Tomas Björkdal – Lyddesign/video.
Understøttet af Nordisk Kulturfond.

Artikel om LOST IN COMMUNICATION /
Fænomenet Peer på
iscene.dk

Ordskrald ad libitum

 

En anden af PASSAGE Festivals forestillinger taler også ind i diskussionen om det moderne individ, der skal tilpasse sig ydre krav i en grad, så det går ud over selvet. I Lost in Communication – Fænomenet Peer følger man to kvinder, som forholder sig ganske forskelligt til tidens strøm af kommunikation og medieforbrug. Den ene er fascineret, den anden fornægter det. Sammen er de fanget i et limbo og ved ikke, hvordan de skal kommunikere med hinanden, fordi de hele tiden bliver forstyrret af udefrakommende stemmer og billeder.

Lost in Communication er en performance i 14 minibilleder eller scener. Nogle er nonverbale, andre indeholder ord. Et af de elementer, der forstyrrer forestillingens to kvinder, er iPhone-robotten Siri, som i dag nok har listet sig ind i de fleste menneskers bekendtskabskreds. Sammen med en mandlig stemme kaldet Peer – inspireret af easy living-forbrugeren Peer Gynt – dominerer hun til tider samtalen mellem de to karakterer.

Med Lost in Communication vil det dansk-svenske kompagni Nordic Trash Collaboration gerne prikke til tankerne om menneskets adfærd, når det kommer til overforbrug. Både i miljømæssig forstand, men i høj grad også på et mere abstrakt plan i form af ordskrald eller “etisk skrald”, som manuskriptforfatter og scenograf Charlotte Calbeg formulerer det. I forestillingen symboliseres de forskellige former for skrald blandt andet af en stor mængde bøger.

”I dag kasseres bøger som gammeldags kommunikationsaffald og bliver smidt ud på linje med billige Ikea-møbler og andet skrald. I forestillingen vader de to kvinder bogstaveligt talt rundt på alle fortællingerne i bøgerne. Men hvor vi kan drukne i bunkerne af vores eget skrald, kan vi også drukne i medieflowet, som vi bombarderes med hele tiden. Med forestillingen stiller vi spørgsmålstegn ved, hvad det gør ved os mennesker, når vi hele tiden påvirkes så meget udefra, at vi ikke længere kan mærke os selv”, siger Charlotte Calberg til ISCENE.

Subtile refleksionsrum og en større fusion af teatertyper

Lost in Communication er en af de performances, som både reflekterer PASSAGE Festivalens ambition om at tilbyde subtile reflektionsrum og ønsket om en større fusion af gadeteater og traditionelt sceneteater. Et tema, Jens Frimann og hans kolleger allerede slog an på festivalen i 2020. Festivallederen mener, at det er på tide, vi holder op med at anse gadeteater og indendørsteater som to forskellige genrer.

Lost in Communication - Nordic Trash Collaboration

Lost in communication

Lost in communication er lavet af kunstnerkollektivet Nordic Trash Collaboration. Charlotte Calberg har lavet scenografien.